Amsterdam wint Autodeel Award voor project MADE

MyWheels van 119 naar 325 deelauto’s, waarvan 191 elektrisch

 

Amsterdam, 8 december 2020 – Amsterdam wint voor het eerst de Autodeel Award, uitgereikt door Natuur & Milieu, voor het beste beleid en de meeste versnelling in autodelen. De award voor het beste initiatief gaat naar project MADE: een coöperatie tussen MyWheels en Amsterdam Delen Elektrisch. In nauwe samenwerking met de gemeente wist MyWheels in een jaar tijd het aanbod elektrische deelauto’s uit te breiden naar 60 procent en het totale aanbod deelauto’s te verdrievoudigen.

 

Natuur & Milieu kent de Autodeel Awards dit jaar voor de vijfde keer toe, in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Het winnende project MADE (MyWheels & Amsterdam Delen Elektrisch), knipoog naar ADE (het Amsterdam Dance Event), zorgde voor een groei van 119 naar 325 Amsterdamse deelauto’s van MyWheels, waarvan 191 elektrisch. Gemiddeld zijn er 47 gebruikers per deelauto.

 

Karina Tiekstra van MyWheels zegt: “Gewerkt wordt met buurtzones waarbinnen de auto’s worden opgehaald en teruggebracht door de huurders, zogenaamde ‘zonefloating’. De laadinfrastructuur wordt niet onnodig belast aangezien de auto’s pas aan de laadpaal hoeven te worden gekoppeld als de accu van de auto na een rit minder dan 80 procent opgeladen is. De resterende en nieuwe brandstofauto’s zijn geplaatst op plekken waar in de toekomst laadinfra kan worden aangelegd. Deze plekken worden in samenwerking met de gemeente Amsterdam bepaald.”

 

Het beste initiatief voor autodelen

Om het autodelen te stimuleren verlaagde MyWheels tijdens de coronamaatregelen de tarieven en wordt elektrisch autodelen voordeliger aangeboden ten opzichte van rijden op brandstof. Het aanbod aan elektrische auto’s is bovendien tot 60 procent gegroeid, met een mix van kleine en grotere elektrische auto's: de Nissan Leaf, Skoda e-Citigo en de Renault ZOE, met een actieradius van 300 km. Laadplaatsen worden niet onnodig bezet, omdat de auto’s niet aan een paal hoeven worden teruggezet, maar in een zogenaamde ‘buurtzone’. Om deze redenen wint het project MADE de Autodeel Award 2020 in de categorie ‘beste initiatief’. 

Download PDF
Download PDF
Over Mijndomein

Over Mijndomein:

Mijndomein ging in 2003 van start als internetbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat actief is op het gebied van domeinhosting, registratie en het bouwen van websites en private lease. Het bedrijf richt zich als challenger op markten waar traditionele partijen de dienst uitmaken. Door in de bedrijfskolom grote stappen over te slaan, complexe zaken te vereenvoudigen en de klant online te bedienen biedt Mijndomein betere service tegen een lagere prijs. www.mijndomein.nl

berichten