Mijndomein opent eerste V2G laadplein in Nederland

Elektrische auto als batterij voor huis en kantoor

Lelystad, vrijdag 9 oktober – Mijndomein Energie, onderdeel van hostingprovider Mijndomein, opent vandaag het eerste Vehicle to Grid (V2G) laadplein van Nederland. Het laadplein maakt het mogelijk om auto’s, naast op te laden, als batterij in te zetten.

 

Het laadplein op het Mac3Park in Lelystad bestaat uit een overkapte parkeerplaats met 90 zonnepanelen en tien speciale V2G-laadpalen. Elektrische deelauto’s van MyWheels worden op het plein opgeladen met de opgewekte stroom, zonder tussenkomst van een omvormer. ’s Nachts, wanneer de auto’s stil staan, dienen ze als batterij om zo het naastgelegen gebouw van stroom te voorzien.

 

Voorsorteren op de toekomst

Hoewel de technologie niet uniek is, is een V2G laadplein wel nieuw in Nederland. Henri de Jong, oprichter van Mijndomein zegt: “Met de komst van het laadplein laten we energieoplossingen voor de toekomst zien. We testen technieken voor onze klanten zodat zij zich in de toekomst zoveel mogelijk zelf in de energiebehoefte kunnen voorzien en daarmee de kosten laag houden. Overdag vangen we de zonne-energie op, zodat we deze in de avond en ochtend uit de elektrische auto of batterij kunnen halen. Stopt de overheid met salderen, dan doen we het gewoon zelf.”

 

Marian Mulder, directeur Mac3Park, is blij met de komst van het laadplein: “Het duurzame karakter is voor ons en veel andere kantoren belangrijk. Bedrijven meten hun imago hieraan. Met het innovatie laadplein dragen we bovendien ons steentje bij aan de landelijke transitie naar duurzame energie.”

 

Slim laden

Het V2G laadplein in Lelystad is onderdeel van de Proeftuin Slimme Laadpleinen. Dit is een programma van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL), gesubsidieerd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&W), ondersteund door het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL), het kennis- en innovatiecentrum van de netbeheerders ELaadNL en projectbureau OverMorgen.

Op de foto (vlnr): Arthur Bennink (Mijndomein), Marina van Helvoort (VER), Meine Breemhaar (eigenaar Mac3park), Henri de Jong (eigenaar Mijndomein), Jack Schoone (Wethouder Gemeente Lelystad), Marian Mulder (Directeur Mac3park), Karina Tiekstra (Directeur MyWheels)

Download PDF
Download PDF
Over Mijndomein

Over Mijndomein:

Mijndomein ging in 2003 van start als internetbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat actief is op het gebied van domeinhosting, registratie en het bouwen van websites en private lease. Het bedrijf richt zich als challenger op markten waar traditionele partijen de dienst uitmaken. Door in de bedrijfskolom grote stappen over te slaan, complexe zaken te vereenvoudigen en de klant online te bedienen biedt Mijndomein betere service tegen een lagere prijs. www.mijndomein.nl

berichten